06. júl 2024
Facebook
streda, 03 júl 2024 21:00

Nadácia Zastavme korupciu rešpektuje rozhodnutie Ústavného súdu, väčšia časť novely Trestného zákona je v súlade s ústavou

Written by 
Rate this item
(0 votes)

3.7.2024 (SITA.sk) - Nadácia Zastavme korupciu rešpektuje rozhodnutie Ústavného súdu SR, že väčšia časť novely Trestného zákona je v súlade s Ústavou SR. To však podľa nadácie neznamená, že schválené zmeny sú pre Slovensko prospešné. „Nižšie tresty za podplácanie, krádež či finančné podvody, a kratšie premlčacie lehoty budú mať za následok výrazný nárast kriminality a korupcie. To pocítime všetci. Peniaze, ktoré sa rozkradnú alebo stratia pri daňových podvodoch budú chýbať v zdravotníctve, pri podpore mladých rodín alebo v školstve. Vzrastie tiež pravdepodobnosť, že sa práve vy stanete obeťou krádeží, ktorých pribudne. Za mnohé už bude totiž hroziť len podmienka,“ priblížila Zastavme korupciu na sociálnej sieti. Dodáva, že bude premlčaných veľa korupčných káuz, ktoré sú aktuálne na súde, ale aj vražda Daniela Tupého, v ktorej po rokoch nastal posun. Časti vládnej novely Trestného zákona nie sú v súlade s Ústavou SR. Rozhodol o tom na neverejnom zasadnutí pléna Ústavný súd SR, pričom o výsledku informoval predseda súdu Ivan Fiačan.

Viac k témam: Novela Trestného zákona, Predseda Ústavného súdu SR, Trestný zákon
Zdroj: SITA.sk - Nadácia Zastavme korupciu rešpektuje rozhodnutie Ústavného súdu, väčšia časť novely Trestného zákona je v súlade s ústavou © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 29 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner